1785 9101 021
9:00 صبح - 17:00
 

پست صوتی

بررسی ریزر بلید استلث 2019

جدیدترین نسل ریزر بلید استلث به‌لطف پردازنده‌ی نسل‌دهمی Core i7 اینتل و پردازنده‌ی گرافیکی 1650 انویدیا، یکی از اولترابوک‌های قدرتمند ۱۳ اینچی دنیا به‌حساب می‌آید.

به‌عنوان قانونی نانوشته، لپ‌تاپ‌های ۱۳ اینچی عموما دستگاه‌هایی سبک‌وزن با سخت‌افزار نه‌چندان توانمند هستند که به‌مدد شارژدهی طولانی‌شان، گزینه‌ای ایدئال برای افرادی با کاربری روزمره به‌حساب می‌آیند. حتی ریزر، شرکت فعال در عرصه‌ی دستگاه‌های گیمینگ، نیز نخستین نسل‌های اولترابوک ۱۳ اینچی بلید استلث را برای آن دسته از کاربران عادی روانه‌ی بازار می‌ساخت که صرفا به زبان طراحی محصولات ریزر علاقه‌مند بودند. ریزر از سال ۲۰۱۹ استراتژی متفاوتی برای اولترابوک‌های سبک‌وزنش در پیش گرفت و به‌تدریج قابلیت‌هایی با محوریت بازی را به آن‌ها اضافه کرد.

مشخصات / لپ‌تاپریزر بلید استلث (اواخر ۲۰۱۹)ریزر بلید استلث (۲۰۱۹)
نمایشگر ۱۳٫۳ اینچ۱۰۸۰ × ۱۹۲۰ پیکسل مات غیرلمسی
۲۱۶۰ × ۳۸۴۰ پیکسل براق لمسی
پردازنده اینتل Core i7 - 1065G7 اینتل Core i7 - 8565U
فضای ذخیره‌سازی ۲۵۶ / ۵۱۲ گیگابایت یا یک ترابایت SSD
از نوع NVMe PCIe
۲۵۶ / ۵۱۲ گیگابایت SSD
از نوع NVMe PCIe
حافظه‌ی رم ۱۶ گیگابایت LPDDR4 با فرکانس ۳۷۳۳ مگاهرتز ۸ یا ۱۶ گیگابایت LPDDR3 با فرکانس ۲۱۳۳ مگاهرتز
گرافیک انویدیا 1650 با ۴ گیگابایت حافظه‌ی GDDR5
اینتل Iris Plus Graphics
انویدیا MX150 با ۴ گیگابایت حافظه‌ی GDDR5
اینتل UHD Graphics 620
دوربین جلو وب‌کم HD، ویندوز هلو
اسپیکر اسپیکر چهارگانه به‌همراه Dolby Atmos
پورت‌ها یک پورت USB Type-C، یک پورت تاندربولت ۳، دو پورت USB 3.1 نسل دو، جک ۳/۵ میلی‌متری هدفون
شبکه

Wi-Fi 6 - Intel® Wireless-AX 201 (IEEE 802.11a/b/g/n/ac), Bluetooth® 5.0 connectivity
Bluetooth 5.0

Intel Wireless-AC 9560 (802.11a/b/g/n/ac)
Bluetooth 5.0
وزن ۱٫۴۲ تا ۱٫۴۸ کیلوگرم ۱٫۲۸ کیلوگرم
 
بررسی ریزر بلید استلث 2019. علیرضا کیهانی

ریزر با جدیدترین نسل بلید استلث پا را فراتر می‌گذارد و آن را «نخستین اولترابوک گیمینگ دنیا» می‌نامد. این دستگاه با بهره‌مندی از پردازنده‌ی نسل‌دهمی اینتل با ماژول گرافیکی یکپارچه‌ی سری Iris و پردازنده‌ی گرافیکی توانمند انویدیا 1650 و ۱۶ گیگابایت رم، قرار است طبق وعده‌ی ریزر «عملکرد گیمینگ موبایل حقیقی» را برای کاربر به‌ارمغان آورد. آیا در دستگاهی با ضخامت ۱۵ میلی‌متر، می‌توان از تمام ظرفیت قطعات یادشده بهره برد؟ درادامه با بررسی ریزر بلید استلث همراه زومیت باشید.

لپ‌تاپ گیمینگ ریزر بلید استلث را شرکت امتداد پارسه برای بررسی دراختیار زومیت قرار داده است.

طراحی

از آخرین‌باری که محصولی از خانواده‌ی ریزر بلید استلث را بررسی کردیم، نزدیک به سه سال می‌گذرد. در آن زمان، اولترابوک ریزر دستگاهی با بدنه‌ی آلومینیومی و لبه‌های خمیده و صدالبته حاشیه‌های غول‌آسا بود که حس‌وحالی شبیه به مک‌بوک پرو به کاربر القا می‌کرد. ریزر در سال ۲۰۱۹ تغییرات چشمگیری در زبان طراحی پیاده ساخت؛ ازجمله جایگزینی خمیدگی‌ها با ساختار گونیایی و مسطح و کاهش درخورتوجه ضخامت حاشیه‌ها و وسیع‌ترشدن ترک‌پد. اولترابوک ۱۳ اینچی ریزر اکنون ترکیبی از حس‌وحال مک‌بوک پرو و سرفیس‌های مایکروسافت را به‌ارمغان می‌آورد.

ریزر بلید استلث 2019 / Razer Blade Stealth

بدنه‌ی مسطح و گونیایی ریزر بلید استلث در حالت بسته، شباهت بسیار زیادی به سرفیس لپ‌تاپ دارد. اولترابوک ریزر برخلاف نسل‌های گذشته، درحال‌حاضر تنها در رنگ مشکی عرضه می‌شود. این پوشش رنگی آنودیزه از یک سو ظاهری مات و بسیار جذاب به دستگاه بخشیده و از سوی دیگر استعداد آن را در جذب لکه و آثار انگشت به‌شدت افزایش داده است؛ لکه‌هایی که عموما به‌سختی از روی محصول پاک می‌شوند. طراحان ریزر لوگو شرکت را نیز از رنگ سبز به مشکی تغییر داده‌اند تا ریزر بلید استلث فراتر از کامپیوتر گیمینگ صِرف باشد.

توجه داشته باشید که ریزر مدل فاقد پردازنده‌ی گرافیکی مجزا از اولترابوک ریزر بلید استلث (Late 2019) را در رنگ سفید به‌فروش می‌رساند؛ اما مدل مجهز به گرافیک انویدیا 1650 تنها در رنگ مشکی مات عرضه می‌شود.

ریزر بلید استلث 2019 / Razer Blade Stealth

درِ ریزر بلید استلث و پایه‌ی آن به‌خوبی روی هم قرار می‌گیرند؛ اما برخلاف آنچه از مک‌بوک‌های اپل تجربه کرده‌ایم، با کشیدن انگشت روی کناره‌ی لپ‌تاپ، می‌توان متوجه ناپیوستگی دو قسمت شد. توجه کنید که این نکته‌ی ریز لزوما به‌مفهوم دقت ساخت اندک ریزر بلید استلث نیست. طراحان ریزر در لبه‌ی جلویی پایه، شیار عریضی برای گشودن آسان‌تر درِ لپ‌تاپ ایجاد کرده‌اند؛ اما براثر عمق کمِ شیار، انگشت شست به‌خوبی داخل آن چفت نمی‌شود. درهرصورت، ریزر بلید استلث به‌لطف پایه‌های لاستیکی زیرین و توزیع مناسب جرم قطعات و طراحی بهینه‌ی لولا، از آزمون گشوده‌شدن با یک دست سربلند بیرون می‌آید. لولا حدودا ۱۳۰ درجه باز می‌شود و به‌لطف ساختار پایدارش، از لرزش بخش بالایی دستگاه جلوگیری می‌کند.

با گشودن درِ لپ‌تاپ، تفاوت فاحش دیگر ریزربلید استلث با مدل ۲۰۱۷ نمایان می‌شود: وداع طراحان ریزر با حاشیه‌های قطور گذشته در زبان طراحی جدید. ضخامت حاشیه‌ی نمایشگر در کناره‌ها فقط ۴٫۹ میلی‌متر و ضخامت حاشیه‌ی بالا نیز تنها کسری از نسل گذشته است؛ درحالی‌که وب‌کم HD و ماژول مادون‌قرمز موردنیاز برای سیستم تشخیص چهره‌ی ویندوز هلو همچنان در لبه‌ی بالا قرار دارد.

ریزر بلید استلث 2019 / Razer Blade Stealth

برخلاف حاشیه‌های اندک در سه ضلع دیگر، ضلع پایین نمایشگر ریزر بلید استلث چندین سانتی‌متر از پایه فاصله دارد. احتمالا یکی از دلایل قطور ماندن حاشیه‌ی پایین به حفظ فضای استراحت دست روی پایه‌ی لپ‌تاپ مربوط باشد؛ هرچند ریزر می‌توانست با به‌کارگرفتن نمایشگر مرتفع‌تری با نسبت تصویر ۳:۲ یا ۱۶:۱۰ از این حاشیه استفاده‌ی بهینه‌ای داشته باشد.

نیمه‌ی پایینی ریزر بلید استلث به‌لطف دریچه‌ی توری دو طرف کیبورد و ترک‌پد نسبتا بزرگ دستگاه، ظاهری مشابه مک‌بوک پرو ۱۳ اینچی دارد. در بخش‌های بعدی، درباره‌ی عملکرد کیبورد و ترک‌پد به‌صورت مفصل صحبت می‌کنیم. اولترابوک مجموعه‌ی نسبتا کارآمدی از پورت‌ها را دراختیار کاربر می‌گذارد؛ ازجمله دو پورت USB 3.1 Gen 1 Type-A، یک پورت USB 3.1 Gen 2 Type-C با قابلیت شارژ، یک پورت تاندربولت ۳ با ۴ مسیر PCI Express با قابلیت شارژ و جک ۳٫۵ میلی‌متری هدفون/میکروفون.

ریزر بلید استلث 2019 / Razer Blade Stealth
ریزر بلید استلث 2019 / Razer Blade Stealth
ریزر بلید استلث 2019 / Razer Blade Stealth
ریزر بلید استلث 2019 / Razer Blade Stealth

بین‌ اولترابوک‌های مبتنی‌بر پردازنده‌های سری آیس‌لیک اینتل، ریزر بلید استلث با ضخامت ۱۵٫۳ میلی‌متر، یکی از قطورترین‌ها به‌شمار می‌آید؛ موضوعی که با‌توجه‌به بهره‌گیری این اولترابوک از پردازنده‌ی گرافیکی مجزای انویدیا 1650 چندان غیرمنطقی نیست. ناگفته نماند ریزر بلید استلث جدید با وزن ۱٫۴۸ کیلوگرمی‌اش (نسخه‌ی 4K)، یکی از اولترابوک‌های سنگین ۱۳٫۳ اینچی بازار نیز محسوب می‌شود. 

نمایشگر و اسپیکر

ریزر بلید استلث ۱۳ جدید با دو نوع نمایشگر روانه بازار شده است. نسخه‌ی دراختیار زومیت از پنل IPS با رزولوشن 4K (معادل ۳،۸۴۰ در ۲،۱۶۰) پیکسل، تراکم ۳۳۱ پیکسل در هر اینچ، نرخ‌ نوسازی تصویر ۶۰ هرتزی و نسبت تصویر مرسوم ۱۶ به ۹ بهره می‌برد. نمایشگر این نسخه لمسی است؛ به‌همین‌دلیل، پوششی براق برای آن در نظر گرفته شده است. نسخه‌‌ی دیگر به نمایشگری FHD (معادل ۱،۹۲۰ در ۱،۰۸۰) با نرخ‌ نوسازی ۱۲۰ هرتزی مجهز  و پوششی مات برای آن درنظر گرفته شده است.

ریزر بلید استلث 2019 / Razer Blade Stealth

با‌توجه‌به اهمیت نرخ فریم چشمگیر در بین گیمرهای حرفه‌ای، به‌نظر می‌رسد مدل ۱۲۰ هرتزی تمرکز بیشتری روی جذب کاربران گیمر دارد؛ زیرا سخت‌افزار چنین لپ‌تاپی برای اجرای بازی‌ها در رزولوشن 4K ایدئال نیست. کسانی که بازی‌های سریع و رقابتی را در دستورکار دارند، بهتر است نسخه‌ی ۱۲۰ هرتزی را بخرند. پنل هر دو دستگاه از HDR پشتیبانی نمی‌کند و به‌اصطلاح SDR است که البته در بین لپ‌تاپ‌های گیمینگ چندان رواج پیدا نکرده است. برای لپ‌تاپی ۱۳/۳ اینچی و کاربری آن، رزولوشن 4K زیاده‌روی محسوب می‌شود و پنل FHD یا QHD از نظر تناسب کیفیت و مصرف گزینه‌های منطقی‌تری محسوب می‌شوند. 

در آزمایش‌های ما در محیط‌ تاریک، نمونه‌ایی از نشت نور پس‌زمینه دیده نشد. با تقسیم نمایشگر به چهار ناحیه، روشنایی‌ها در هر چهار بخش محاسبه شدند. میانگین روشنایی حداکثر در این چهار ناحیه ۳۲۱ نیت به‌دست آمد که برای لپ‌تاپ کاملا پذیرفتنی است. روشنایی رنگ مشکی نیز در هر چهار ناحیه تقریبا سه نیت اندازه‌گیری شد که به‌معنی کنتراست Native حدودی ۱۰۷ است. رنگ مشکی نه آن‌قدر روشن است که بتوان آن را ضعف شمرد و نه آن‌قدر خوب که بتوان آن را عالی توصیف کرد. روشنایی حداقل ۶/۷ نیتی نمایشگر در بین محصولات پرچم‌دار ناامیدکننده است و روشنایی کمتر از سه نیت را برای استفاده در محیط‌های تاریک مناسب می‌دانیم.  

لپ‌تاپ / تستتصویر سفیدتصویر مشکینسبت کنتراستAdobeRGBsRGBDCI-P3
حداکثر روشناییحداقل روشناییمیانگین روشناییNativeپوششمیانگین خطاپوششمیانگین خطاپوششمیانگین خطا
Razer Blade Stealth 13 ۳۲۱ ۶.۷ ۳ ۱۰۷ ۷۱.۹ ۴.۴ ۹۰.۷ ۲.۷ - -
MateBook X Pro 2019 ۴۷۵ نیت ۵.۳ نیت ۴.۱ نیت ۱۱۲ ۷۳.۳ درصد ۴.۳ ۹۹.۱ درصد ۱.۷ ۷۵ درصد ۳.۵
Surface Pro 7 ۳۹۴ نیت ۰.۸ نیت ۰.۶ نیت ۶۲۵ ۷۲.۵ درصد ۴.۰ ۹۶ درصد ۱.۶ -- --
Surface Laptop 2 ۳۴۵ نیت ۱.۸ نیت ۳.۹ نیت ۸۸ ۷۲ درصد ۳.۹ ۹۶.۷ درصد ۱.۵ -- --
Surface Pro 6 ۴۴۰ نیت ۴.۳ نیت ۰.۶ نیت ۷۳۳ ۶۶.۳ درصد -- ۸۹.۵ درصد ۱.۳ -- --
MacBook Pro 13 2018 ۴۴۰ نیت ۰.۰۰ نیت ۰.۵ نیت ۸۸۸ ۷۷.۳ درصد ۲.۸ ۱۰۰ درصد ۰.۴ ۹۹ درصد ۱.۴
MateBook X Pro ۴۵۳ نیت ۵.۰۹ نیت ۴.۰۹ نیت ۱۰۸.۳۷ ۷۳.۵ درصد ۳.۷ ۹۸.۴ درصد ۱.۱ ۷۳.۸ درصد ۲.۹
MacBook Pro 13 2017 ۵۰۷ نیت ۳.۳۱ نیت -- ۶۰۸.۶۴ -- -- -- -- -- --
Surface Laptop ۳۸۷ نیت ۱.۷۱ نیت -- ۸۶.۹۶ -- -- -- -- -- --
* تمامی اعداد ذکرشده در جدول بالا در آزمایشگاه زومیت حاصل شده است.

در تبلیغات این محصول، به کالیبره‌شدن نمایشگر به‌وسیله‌ی ریزر اشاره شده است. در تنظیمات نمایشگر نام Blade  در پروفایل رنگ به‌چشم می‌خورد؛ اما آیا این نمایشگر دقیق است؟ همچنین، ریزر مدعی پوشش کامل فضای sRGB در این نمایشگر است. در آزمایش پوشش رنگ ما، ریزر بلید استلث پوشش ۹۰/۷ از sRGB ارائه کرد. طبق انتظار، پوشش نمایشگر از فضای Adobe RGB تقریبا ۷۲ درصد است که جای تعجب ندارد. گرایش رنگ سفید به سردی در نگاه اول به نمایشگر مشخص است و ثبت دمای رنگ میانگین ۷۴۱۲ نیز چنین مسئله‌ای را نشان می‌دهد؛ ولی این سردی به‌اندازه‌ای نیست که نکته‌ی منفی بزرگی تلقی شود. 

خطای میانگین مناسب ۲/۷ در نمایش رنگ‌ها نشان‌دهنده‌ی کالیبره‌شدن نمایشگر به‌وسیله‌ی ریزر است؛ اما محصولات با خطای کمتر همچون مک‌بوک‌های اپل در این رده هم وجود دارند. خطا در بین رنگ‌های خانواده آبی بیشتر از دو گروه دیگر است و نتایج آزمایش Saturation Sweeps نیز تمایل به سردی و مشکل در رنگ آبی را بیشتر نشان می‌دهد. نمایشگر 4K ریزر بلید ۱۳ اینچی از نظر طراوت رنگ‌ها و دقت شما را راضی خواهد کرد؛ اما هنوز گزینه‌‌های بهتری از این نظر وجود دارند.  

ریزر بلید استلث 2019 / Razer Blade Stealth

مجموعه‌ی اسپیکر چهارتایی ریزر بلید استلث به‌همراه Dolby Atmos چه از حیث بلندی صدا چه شفافیت، رضایتمان را جلب می‌کند؛ اما همچنان نمی‌تواند خطری برای جایگاه مک‌بوک پرو اپل ایجاد کند. شفافیت و اعوجاج اندک و سطح نویز کم حتی در حجم‌های زیاد صدا، ازجمله ویژگی‌های اصلی صدای خروجی ریزر بلید استلث به‌شمار می‌آید.

کیبورد و ترک‌پد

کلیدهای کیبورد جزیره‌ای ریزر بلید استلث در فاصله‌ای مناسب از یکدیگر قرار گرفته‌اند و بازخورد نسبتا رضایت‌بخشی نیز دارند؛ هرچند عمق حرکتی‌شان به‌اندازه‌ی دستگاه‌هایی همچون سرفیس‌بوک نیست. اصلی‌ترین مشکل کیبورد ریزر بلید استلث به محل کلید Shift سمت راست آن بازمی‌گردد. این کلید سمت راست کلید جهتی بالا و هم‌سطح با آن قرار گرفته است و همین موضوع برای افرادی که به استفاده از Shift راست عادت دارند، بسیار مشکل‌ساز می‌شود. افزون‌براین، قرارگرفتن کلید پاور در جمع کلیدهای کیبورد و کنار کلید Delete نیز نقص دیگری در چینش کلیدهای ریزر بلید استلث به‌حساب می‌آید.

ریزر بلید استلث 2019 / Razer Blade Stealth

نور پس‌زمینه‌ی RGB‌ کیبورد یکی از ویژگی‌های منحصربه‌فرد ریزر بلید استلث است که به روح گیمینگ دستگاه بیش‌ازپیش قوت می‌بخشد. نورپردازی تک‌منطقه‌ای Razer Chroma RGB به‌همراه نرم‌افزار Synapse امکان شخصی‌سازی نور پس‌زمینه و انتخاب از بین ۱۶٫۸ میلیون رنگ و مجموعه‌ای متنوع از جلوه‌های بصری را دراختیار کاربر می‌گذارد. ریزر دلیل استفاده از نورپردازی تک‌منطقه‌ای به‌جای چراغ LED مستقل برای هر کلید را کمک به بهبود شارژدهی لپ‌تاپ عنوان می‌کند.

اگر ترک‌پد غول‌آسای مک‌بوک پرو را کنار بگذاریم، ترک‌پد ریزر بلید استلث جدید یکی از نمونه‌‌‌هایی وسیعی است که تاکنون بررسی کرده‌ایم. سطح شیشه‌ای ترک‌پد نرمی خوشایندی در کار با آن به‌ارمغان می‌آورد. مانند تمام لپ‌تاپ‌های ویندوزی دیگر، کل سطح ترک‌پد کلیک‌پذیر نیست؛ بنابراین، کلیک راست و چپ تنها در نیمه‌ی پایینی اتفاق می‌افتد. به‌لطف درایور پرسیژن مایکروسافت، ژست‌های حرکتی ویندوز به‌خوبی روی ترک‌پد ریزر بلید استلث اجرا می‌شوند. 

کارایی و عملکرد

مدل ۲۰۱۹ بلید استلث، تنها با پردازنده‌ی Core i7-1065G7 اینتل از خانواده‌ی آیس‌لیک و حافظه‌ی ذخیره‌سازی ۵۱۲ گیگابایتی SSD همراه‌با پردازنده‌ی گرافیکی مجزا و بدون آن فروخته می‌شود. مدل مجهز به پردازنده‌ی گرافیکی از ماژول نسبتا قدرتمند NVIDIA GTX 1650 Max-Q قدرت می‌گیرد؛ البته ریزر مدتی پیش اولترابوک خود را با پردازنده‌ی گرافیکی توانمندترِ NVIDIA GTX 1650 Ti نیز معرفی کرد. مدل بررسی‌شده‌ی ما از پردازنده‌ی گرافیکی چهارگیگابایتی GTX 1650 و نمایشگر 4K بهره می‌ببرد که درادامه، جزئیات مشخصات فنی هرکدام از ماژول‌های آن را شرح می‌دهیم.

ریزر بلید استلث 2019 / Razer Blade Stealth

اینتل با آیس‌لیک، نخستین‌بار در مدتی طولانی به‌صورت هم‌زمان فرایند تولید و ریزمعماری پردازنده‌های خود را در مقیاسی وسیع ارتقا داد. این شرکت ویژگی‌های مهم خانواده‌ی موبایل آیس‌لیک را یادگیری الگوی استفاده‌ی کاربر از کامپیوتر به‌لطف مجموعه‌ی دستورالعمل‌های داخلی هوش مصنوعی، سازگاری با استاندارد وای‌فای ۶، یکپارچگی با تاندربولت ۳، گرافیک توانمند با پشتیبانی از 4K HDR و CPU و GPU با معماری جدید می‌داند.

مشخصات فنی پردازنده‌ی ریزر بلید استلث جدید دربرابر نسل‌های پیشین
پارامترها / مدل‌هاریزر بلید استلث ۲۰۲۰ریزر بلید استلث اواخر ۲۰۱۹
(مورد بررسی زومیت)
ریزر بلید استلث اوایل ۲۰۱۹
مشخصات CPU
نام پردازنده Intel Core i7-1065G7 Intel Core i7-1065G7 Intel Core i7-8565U
معماری نسل دهم، آیس‌لیک نسل دهم، آیس‌لیک نسل هشتم، ویسکی‌لیک
لیتوگرافی ۱۰ نانومتر ۱۰ نانومتر ۱۴ نانومتر
تعداد هسته ۴ هسته، ۸ ترد ۴ هسته، ۸ ترد ۴ هسته، ۸ ترد
فرکانس ۱٫۳۰ گیگاهرتز پایه، ۳٫۹۰ گیگاهرتز بیشینه ۱٫۳۰ گیگاهرتز پایه، ۳٫۹۰ گیگاهرتز بیشینه ۱٫۸۰ گیگاهرتز پایه، ۴٫۶۰ گیگاهرتز بیشینه
حافظه‌ی کش ۸ مگابایت ۸ مگابایت ۸ مگابایت
سرعت باس ۴ گیگاترنسفر بر ثانیه
گرافیک یکپارچه Intel Iris Plus Graphics
۳۰۰ مگاهرتز پایه، ۱/۱۰ گیگاهرتز بیشینه
Intel Iris Plus Graphics
۳۰۰ مگاهرتز پایه، ۱/۱۰ گیگاهرتز بیشینه
Intel UHD Grphics
۳۰۰ مگاهرتز پایه، ۱/۱۵ گیگاهرتز بیشینه
eDRAM -- -- --
توان طراحی گرمایی ۲۵ وات ۱۵ وات ۱۵ وات
پشتیبانی از حافظه ۶۴ گیگابایت
DDR4-3200, LPDDR4-3733
۶۴ گیگابایت
DDR4-3200, LPDDR4-3733
۶۴ گیگابایت
DDR4-2400, LPDDR3-2133
مشخصات dGPU
نام پردازنده‌ی گرافیکی  GTX 1650 Ti - Max-Q  GTX 1650 - Max-Q MX150
لیتوگرافی ۱۲ ۱۲ ۱۴
معماری تورینگ تورینگ پاسکال
تعداد هسته‌های Cuda ۱۰۲۴ ۱۰۲۴ ۳۸۴
فرکانس ۱۰۳۵ - ۱۳۵۰ مگاهرتز ۱۱۲۵ - ۱۵۶۰ مگاهرتز ۱۴۶۸ - ۱۵۳۲ مگاهرتز
حافظه ۴ گیگابایت GDDR6 ۴ گیگابایت GDDR5 ۴ گیگابایت GDDR5
پهنای رابط حافظه ۱۲۸ بیت ۱۲۸ بیت ۶۴ بیت
پهنای حافظه بالغ بر ۱۹۲ گیگابایت‌‌‌‌‌‌برثانیه بالغ بر ۱۹۲ گیگابایت‌‌‌‌‌‌برثانیه ۴۰٫۱ گیگابایت‎برثانیه
توان طراحی گرمایی ۶۰ وات (؟) ۳۵ وات ۲۵ وات

براساس اطلاعات موجود در جدول بالا، پردازنده‌های آیس‌لیک درمقایسه‌با خانواده‌ی ویسکی‌لیک فرکانس پایه و بیشینه‌ی کمتری دارند؛ اما معماری بهبودیافته و فرایند تولید ۱۰ نانومتری آن‌ها می‌تواند درنهایت به بهبود عملکرد منجر شود. بی‌شک مهم‌ترین تغییر پردازنده‌های خانواده‌ی آیس‌لیک به بهره‌گیری آن‌ها از واحد پردازش گرافیکی Gen 11 بازمی‌گردد. در نسل دهم از حافظه‌ی eDRAM برای GPU خبری نیست؛ اما درعوض، معماری عریض‌‌تر و سه مگابایت کش L3 اختصاصی در مجاورت GPU‌ تدارک دیده شده است.

اینتل در نام‌گذاری نسل دهم حرف U و Y را کنار گذاشته است و درعوض، از ترکیب اعداد و حرف G‌ برای نمایش قدرت GPU و توان طراحی گرمایی استفاده می‌کند. بدین‌ترتیب در خانواده‌ی آیس‌لیک، پردازنده‌ی Core i7-1068G7 از قدرتمندترین گرافیک (G7) و بیشترین توان طراحی گرمایی (عدد 8) و پردازنده‌ی Core i3-1005G1 از ضعیف‌ترین گرافیک (G1) و کمترین توان طراحی گرمایی (عدد 5) قدرت می‌گیرد. گرافیک‌های G1 و G4 و G7‌ به‌ترتیب از ۳۲ و ۴۸ و ۶۴ واحد محاسباتی (EU) برخوردار هستند.

ریزر بلید استلث 2019 / Razer Blade Stealth

درحالی‌که نسخه‌ی پایه‌ی ریزربلید استلث (مدل اواخر ۲۰۱۹) بدون پردازنده‌ی گرافیکی مجزا عرضه می‌شود، نسخه‌ی دیگر از پردازنده‌ی گرافیکی GTX 1650 Max-Q مبتنی‌بر معماری تورینگ با حافظه‌ی چهارگیگابایتی GDDR5 ساخت شرکت Micron فروخته می‌شود. این ماژول میان‌رده بیش از دوبرابر توان پردازشی ماژول گرافیکی Iris Plus یکپارچه‌ی اینتل را به‌ارمغان می‌آورد و حدود ۱۸ درصد از مدل عادی GTX 1650 ضعیف‌تر است.

همان‌طورکه پیش‌تر اشاره شد، ریزر بلید استلث در هر دو مدل Late هم‌اکنون تنها از پردازنده‌ی Core i7-1065G7 اینتل بهره می‌برد؛ اما توجه کنید در مدل ۲۰۱۹ توان طراحی حرارتی پردازنده برابر با مقدار پایه‌ی ۱۵ وات و در مدل ۲۰۲۰ به ۲۵ وات افزایش یافته است. درکنار پردازنده‌ی یادشده، اولترابوک ریزر از رم سریع ۱۶ گیگابایتی LPDDR4 با فرکانس ۳۷۴۴ مگاهرتز و حافظه‌‌ی ذخیره‌سازی ۲۵۶ گیگابایتی (نسخه‌ی فاقد dGPU) و ۵۱۲ گیگابایتی SSD با رابط PCIe NVMe بهره می‌گیرد.

مدل دراختیار زومیت از حافظه‌ی ذخیره‌‌سازی ۵۱۲ گیگابایتی LITEON با مدل CA3-8D512 و چهار مسیر PCIe بهره می‌برد؛ بنابراین، مایه‌ی تعجب نیست عملکرد بسیار موفقی در آزمون CrystalDiskMark از خود به‌جای بگذارد.

عملکرد حافظه‌ی ذخیره‌سازی لپ‌تاپ‌ها
مدل‌ها / عملکرد نرخ خواندن ترتیبی
(مگابایت‌برثانیه)
نرخ نوشتن ترتیبی
(مگابایت‌برثانیه)
Razer Blade Stealth Late 2019 ۳۰۹۹٫۴۹ ۱۲۳۰٫۱۳
Huawei MateBook X Pro 2019 ۳۲۹۲/۶۶ ۲۹۴۱/۵۰
Surface Pro 7 ۲۰۱۸/۳۵ ۸۱۲/۴۶
Surface Laptop 2 ۱۵۳۸/۲ ۸۱۴/۹
Surface Pro 6 ۱۴۸۰/۱ ۲۳۵/۹
MacBook Pro 13 2018 ۳۰۱۰ ۱۲۸۵
Huawei MateBook X Pro ۳۰۰۶/۴ ۲۰۰۴/۸
LG Gram 15 2017 ۵۵۵/۸ ۲۶۵
Razer Blade Stealth ۳۱۰۱ ۱۵۹۳
MacBook Pro 13 (2017) ۲۹۹۶ ۷۱۸/۹
Surface Laptop (128GB) ۴۲۵/۶ ۱۲۸/۲
Surface Pro 2017 ۱۷۱۱ ۹۷۷/۲
*تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را زومیت اجرا کرده است.

حال نوبت به اجرای بنچمارک‌ها روی ریزر بلید استلث می‌رسد تا عملکرد CPU‌ و GPU را در این اولترابوک قدرتمند زیر ذره‌بین قرار دهند. نرم‌افزارهای GFXBench و 3DMark توان پردازش گرافیکی و نرم‌افزارهای GeekBench و CineBench قدرت CPU را می‌سنجند و درنهایت، نرم‌افزار‌های PCMark 8 و PCMark 10 کاربری‌های روزمره مانند وب‌گردی و ویرایش اسناد را شبیه‌سازی می‌کنند.

جدول بنچمارک‌های لپ‌تاپ
لپ‌تاپ / بنچمارکGFXBench3DMarkBasic
 GeekBench 4GeekBench OpenCLPCMark8PCMark 10CineBench
Aztec Ruins
High Tier - Offscreen
Sky Diver Fire Strike Cloud Gate Multi Single dGPU GPU Creative Work Home CPU OpenGL
Razer Blade Stealth Late 2019 ۴۶۵۳٫۸۷
DirecX 12
۱۴۳۳۶ ۶۳۴۷ ۱۳۳۲۱ ۱۶۰۶۸ ۵۳۵۶ ۱۰۲۳۴۳ ۶۱۰۱۷ ۳۶۴۱ ۴۱۴۸ ۲۸۳۵ ۴۷۲۴ ۸۶۲ ۱۰۰٫۷۲
Razer Blade Stealth -- ۴۲۱۸ ۹۸۶ ۶۹۱۷ ۸۵۷۴ ۴۳۰۱ -- ۱۹۶۹۷ ۴۷۶۰ ۴۵۵۵ ۳۶۷۱ -- ۳۶۳ ۴۶/۸۸
Huawei MateBook X Pro 2019 ۱۴۹۷.۵۱ فریم
DirectX 12
۸۱۳۱ ۲۶۱۵ ۱۰۳۴۷ ۱۶۸۳۲ ۵۳۴۳ ۴۳۷۵۲ ۳۷۹۷۵ ۳۶۳۳ ۴۳۹۶ ۳۲۲۸ ۴۰۰۲ ۵۹۲ ۹۸/۶۲
Surface Pro 7 ۹۱۶.۹۲ فریم
DirectX 12
۶۲۱۵ ۱۹۰۴ ۱۰۸۳۷ ۱۷۴۹۷ ۵۲۶۰ -- ۳۰۲۰۴ ۳۵۳۳ ۴۳۴۵ ۳۰۳۹ ۳۶۸۸ ۷۲۲ ۵۹/۲۴
Surface Laptop 2 ۷۲۰.۶۹ فریم
DirectX 12
۴۳۰۱ ۱۰۳۴ ۸۳۰۹ ۱۲۷۸۴ ۴۲۱۰ -- ۳۵۱۶۱ ۳۲۹۱ ۴۲۰۴ ۳۱۵۳ ۳۲۶۶ ۵۳۶ ۴۷/۴۵
MacBook Pro 13 (2018) Windows 10 ۱۳۹۷.۶۱ فریم
DirectX 12
۷۲۷۸ ۱۹۳۴ ۱۱۹۹۸ ۱۶۵۵۳ ۴۶۳۶ -- ۵۵۸۹۳ ۵۲۳۹ ۴۴۲۰ ۳۷۶۲ ۳۳۷۱ ۶۹۲ ۷۸/۹۷
MacBook Pro 13 (2018) macOS ۱۴۱۶.۹۳ فریم
Metal
-- -- -- ۱۷۳۸۰ ۴۷۱۹ -- ۵۲۷۲۹ -- -- -- -- ۷۰۱ ۳۵/۸۵
Huawei MateBook X Pro ۱۴۶۹.۳۷ فریم
DirectX 12
۷۱۸۵ ۲۳۲۱ ۹۲۲۵ ۱۳۹۶۰ ۴۸۴۶ ۴۱۰۲۹ ۲۳۰۰۶ ۴۷۱۵ ۴۲۴۶ ۳۳۷۲ ۳۴۸۸ ۵۳۴ ۹۱/۸۷
Razer Blade 2017 -- ۲۳۸۱۹ ۹۲۵۰ ۲۵۱۱۳ ۱۴۸۲۱ ۴۴۳۳ ۱۴۸۲۱ ۴۴۳۳ ۵۱۹۶ ۵۱۵۶ ۴۰۱۸ -- ۷۴۱ ۹۲/۳۳
* تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را زومیت اجرا کرده است.

به‌لطف پردازنده‌ی گرافیکی توانمند GTX 1650 ریزر بلید استلث عملکرد بسیار خوبی در بنچمارک‌ها به‌نمایش می‌گذارد و از اغلب اولترابوک‌های فاقد dGPU پیشی می‌گیرد. وضوح 4K نمایشگر عملکرد کلی سیستم را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد؛ به‌طوری‌که محصولی با پردازنده‌ی نسل‌هشتمی و وضوح کمتر، امتیاز بهتری در بنچمارک‌های PCMark 8 و PCMark 10 کسب کرده است. برای بررسی عملکرد گیمینگ، سراغ دو بازی Rise of The Tomb Raider و Gears 5 می‌رویم:

نام بازیرزولوشنتنظیمات گرافیکیAnti-Aliasingمیانگین نرخ فریم
Gears 5 ۱۰۸۰ × ۱۹۲۰ پیکسل High فعال ۵۹٫۸
Rise Of The Tomb Raider ۱۰۸۰ × ۱۹۲۰ پیکسل High فعال ۴۹٫۶
Rise Of The Tomb Raider ۱۰۸۰ × ۱۹۲۰ پیکسل Very High فعال ۴۰٫۱
*همه‌ی نرخ‌های فریم ذکرشده در این جدول با آزمایش‌های زومیت حاصل شده است.

باید توجه کرد بنچمارک‎‌ها در شرایطی اجرا می‌شوند که دمای لپ‌تاپ بالا نیست؛ از‌این‌رو، به‌دلیل کوتاه‌بودن فرایند اجرای بنچمارک، پردازنده‌ی ۱۵ واتی ریزر بلید استلث می‌تواند در فرکانس بالایی انجام‌وظیفه کند؛ اما کاربری‌های دنیای واقعی چنین نیست و معمولا پردازنده برای مدتی طولانی زیربار شدید قرار می‌گیرد.

امتیاز CineBench ریزر بلید استلث

برای شبیه‌سازی چنین شرایطی، آزمون CineBench R15 را ۲۰ بار به‌صورت متوالی روی اولترابوک گیمینگ ریزر با تنظیم اسلایدر مصرف انرژی ویندوز روی Best Performance اجرا می‌کنیم. نرم‌افزار Synapse ریزر به‌صورت مجزا امکان بهبود عملکرد را می‌دهد. در طول بررسی، پروفایل عملکرد دستگاه را روی حالت Gaming Mode قرار دادیم.

آزمایش استرس پردازنده‌ی لپ‌تاپ با بنچمارک CineBench R15
مدلپردازندهتک هستهچند هستهچند هسته (میانگین ۲۰ بار اجرا)
Razer Blade Stealth Late 2019 Core i7 - 1065G7 ۱۶۷ ۸۶۲ ۸۴۳/۷
Huawei MateBook X Pro 2019 Core i7 - 8565U ۱۷۲ ۵۹۲ ۴۶۸/۶
Surface Pro 7 Core i5 - 1035G4 ۱۶۲ ۷۲۲ ۴۴۱/۱
Surface Laptop 2 Core i5 - 8250U ۱۳۷ ۵۳۶ ۴۶۱/۲
Surface Pro 6 Core i5 - 8250U ۱۴۵ ۶۰۳ ۵۰۹/۳
MacBook Pro 13 2018 macOS Core i5 - 8259U ۱۵۶ ۷۰۱ ۶۸۱
MacBook Pro 13 2018 Windows Core i5 - 8259U ۱۵۵ ۶۹۲ ۶۶۶
MateBook X Pro Core i7 - 8550U -- ۵۳۴ ۴۸۹

ریزر بلید استلث پس از اجرای نخست مرحله‌ی آزمون استرس زومیت، امتیاز ۸۶۲ را کسب کرد و با اختلافی ۴۵ درصدی از میت‌بوک ایکس پرو ۲۰۱۹ با پردازنده‌ی ویسکی‌لیک پیش افتاد. اولترابوک گیمینگ ریزر به‌لحاظ پایداری عملکرد نیز بسیار توانمند ظاهر شد؛ چراکه در طول اجرای آزمون، عملکرد دستگاه افت ناچیزی تجربه می‌کند. توجه کنید دستیابی به چنین پایداری فوق‌العاده‌ای به‌لطف چرخش بسیار سریع و پرسروصدای فن‌ها در سیستم خنک‌کننده‌ی ریزر بلید استلث حاصل شده است.

وضعیت پردازنده ریزر بلید استلث در آزمون استرس

وضعیت پردازنده ریزر بلید استلث در آزمون استرس

وضعیت پردازنده ریزر بلید استلث در آزمون استرس

داده‌های حاصل از ابزار Intel Power Gadget نشان می‌دهد ریزر بلید استلث ۲۰۱۹ به‌صورت پایدار از پردازنده در محدوده‌ی فرکانس ۱٫۶ گیگاهرتز استفاده می‌کند که ۳۰۰ مگاهرتز بالاتر از فرکانس پایه‌ی تعریف‌شده برای پردازنده‌ی Core i7 - 1065G7 به‌حساب می‌آید؛ در آزمون استرس، دمای پردازنده نیز عموما در همسایگی ۶۰ درجه‌ی سلسیوس نوسان می‌کند. بدین‌ترتیب، برخلاف ضعف آشکار مدل‌های ابتدایی ریزر بلید استلث Late 2019، هم‌اکنون اولترابوک ریزر ترکیب مناسبی از دما و فرکانس عملکرد را ارائه می‌دهد و بسیاری از اولترابوک‌های مجهز به پردازنده‌ی مشابه را از پیش‌رو برمی‌دارد.

باتری

حمل‌پذیری آسان و شارژدهی مناسب جزو ویژگی‌های اصلی اولترابوک ایده‌آل به‌شمار می‌آید؛ اما ریزر بلید استلث اکنون اولترابوک عادی نیست و پسوند «گیمینگ» را نیز یدک می‌کشد. ریزر بلید استلث برای تأمین انرژی موردنیازش، به باتری ۵۳٫۱ وات‌ساعتی خود اتکا دارد. این باتری براساس اعلام شرکت سازنده، برای نسخه‌ی 4K از مدل Late 2019 تا ۶ ساعت شارژدهی را به‌ارمغان می‌آورد؛ اما ادعای ریزر تا چه اندازه با واقعیت هم‌خوانی دارد.

ریزر بلید استلث 2019 / Razer Blade Stealth

ما برای ارزیابی شارژدهی ریزر بلید استلث، روشنایی نمایشگر را روی ۲۰۰ نیت قرار دادیم و همهه‌ی اتصالات بی‌سیم لپ‌تاپ را غیرفعال کردیم و با قراردادن اسلایدر سیستم مدیریت انرژی ویندوز ۱۰ روی حالت Better Battery، فیلمی با رزولوشن HD را از حالت شارژ کامل باتری تا خالی‌شدن آن به‌صورت مداوم روی اولترابوک ریزر پخش کردیم. در این حالت، ریزر بلید استلث توانست فقط ۵ ساعت و ۲۳ دقیقه شارژدهی کند که نتیجه‌ی مأیوس‌کننده‌ای است.

در مرحله‌ی دوم، نرم‌افزار Battery Eater را با تکرار شرایط آزمون قبلی روی ریزر بلید استلث اجرا کردیم. این نرم‌افزار با زیرفشار قراردادن هم‌زمان پردازنده‌ی مرکزی و حافظه‌ی ذخیره‌سازی و پردازنده‌ی گرافیکی، معیار مناسبی برای ارزیابی شارژدهی باتری لپ‌تاپ‌ها در شرایط کاربری‌های سنگین به‌حساب می‌آید. اولترابوک ریزر حین اجرای Battery Eater توانست تا پیش از خاموش‌شدن ۱۴۹ دقیقه شارژدهی کند.

لپ‌تاپ / تستنمایشگرباتری ویدئو Battery
Eater
GFXBench Manhattan 3.1
ابعاد و رزولوشنوات‌ساعتساعتدقیقهطول‌عمر باتری
(دقیقه)
عملکرد در طولانی‌مدت
(فریم)
Razer Blade Stealth Late 2019 ۱۳.۳ اینچ
۲۱۶۰ × ۳۸۴۰ پیکسل
۵۳.۱ ۵:۲۳ ۱۴۹ ۷۰/۱۳ ۲۷۲۱/۳۴
Huawei MateBook X Pro 2019 ۱۳.۹ اینچ
۲۰۰۰ × ۳۰۰۰ پیکسل
۵۷.۴ ۱۴:۰۶ ۱۹۶ ۱۶۷/۰۷ ۱۵۱۳/۲۲
Surface Pro 7 ۱۲.۳ اینچ
۱۸۲۴ × ۲۷۳۶ پیکسل
۴۳.۲ ۱۰:۰۰ ۱۸۵ ۱۲۳/۷۹ ۱۴۱۱/۳۲
Surface Laptop 2 ۱۳.۵ اینچ
۱۵۰۴ × ۲۲۵۶ پیکسل
۴۵.۲  ۹:۳۷ ۱۴۸ ۱۵۵/۴۷۷ ۱۰۴۳/۹۱
Surface Pro 6 ۱۲.۳ اینچ
۱۸۲۴ × ۲۷۳۶ پیکسل
۴۵ ۱۰:۲۰ ۱۳۹ ۱۲۵/۴۳ ۹۴۹/۷۱
MacBook Pro 13 2018 Windows 10 ۱۳.۳ اینچ
۱۶۰۰ × ۲۵۶۰ پیکسل
۵۸.۰ ۱۲:۳۰ ۸۷ ۶۹/۶۷ ۲۱۷۱/۵۳
MacBook Pro 13 2018 macOS ۱۳.۳ اینچ
۱۶۰۰ × ۲۵۶۰ پیکسل
۵۸.۰ ۱۱:۰۷ -- ۷۶/۲۲ ۱۲۳۳/۱۶
Huawei MateBook X Pro ۱۳.۹ اینچ
۲۰۰۰ × ۳۰۰۰ پیکسل
۵۷.۴ ۱۴:۱۷ ۱۷۷ ۱۵۰/۹۷ ۱۵۵۸.۷۷
LG Gram 15 2017 ۱۵.۶ اینچ
۱۰۸۰ × ۱۹۲۰ پیکسل
۶۰ ۱۰:۰۰ ۲۴۱ -- --
Razer Blade Stealth 2017 ۱۲.۵ اینچ
۱۴۴۰ × ۲۵۶۰ پیکسل
۵۳.۶ ۶:۴۰ ۱۱۵ -- --
Razer Blade 2017 ۱۴ اینچ
۱۰۸۰ × ۱۹۲۰ پیکسل
۷۰ ۶:۲۴ ۵۹ -- --
MacBook Pro 13 2017
macOS
۱۳.۳ اینچ
۱۶۰۰ × ۲۵۶۰ پیکسل
۵۴.۵ ۱۱:۰۶ -- -- --
MacBook Pro 13 2017
Windows
۱۳.۳ اینچ
۱۶۰۰ × ۲۵۶۰ پیکسل
۵۴.۵ ۱۰:۲۴ ۱۵۰ -- --
Surface Laptop ۱۳.۵ اینچ
۱۵۰۴ × ۲۲۵۶ پیکسل
۴۵.۲ ۱۲:۳۰ ۱۷۶ -- --
Surface Pro 2017 ۱۲.۳ اینچ
۱۸۲۴ × ۲۷۳۶ پیکسل
۴۵ ۱۰:۰۰ ۲۶۵ -- --
* تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را زومیت اجرا کرده است.

در مرحله‌ی بعد، برای زیر ذره‌بین قرار‌دادن عملکرد باتری حین پردازش‌های گرافیکی سنگین، آزمون باتری Manhattan 3.1 از بنچمارک GFXBench‌ را در شرایطی اجرا کردیم که اسلایدر مدیریت انرژی روی حالت Better Performance و روشنایی دستگاه روی مقدار ۲۰۰ نیت قرار داشت. این آزمون که به‌نوعی عمر باتری لپ‌تاپ حین اجرای بازی‌ها را شبیه‌سازی می‌کند، همان‌طورکه در جدول نیز آمده است، اولترابوک گیمینگ ریزر با ثبت مدت ۷۰ دقیقه، با اختلافی فاحش از رقبایش شکست می‌خورد.

جمع‌بندی

ریزر تا حدودی به اهداف خود برای بدل‌ساختن ریزر بلید استلث به «نخستین اولترابوک گیمینگ دنیا» دست یافته است. لپ‌تاپ جمع‌وجوری با وزن زیر ۱٫۵ کیلوگرم و نمایشگر ۱۳٫۳ اینچی که می‌تواند بازی‌های نام‌دار را با سطح تنظیمات گرافیکی «متوسط تا بالا» و نرخ ‌فریم معقول اجرا کند؛ اما ریزر بلید استلث در برآورده‌ساختن معیار مهم دیگر اولترابوک ایدئال ناامیدکننده ظاهر می‌شود. در حالی‌که امروزه بسیاری از اولترابوک‌های مطرح بازار تا یک روز کاری نیز دوام می‌آورد، ریزر بلید استلث براثر بهره‌گیری از سخت‌افزار قدرتمند و صد‌البته نمایشگر 4K، در میانه‌ی راه کاربر را تنها می‌گذارد!

ریزر بلید استلث 2019 / Razer Blade Stealth

استفاده از پنل 4K برای نمایشگر ۱۳٫۳ اینچی به‌خودی‌خود توجیهی ندارد و در این ابعاد، مزیت چشمگیری نیز برای کاربر به‌ارمغان نمی‌آورد؛ اما درباه‌ی ریزر بلید استلث، وضعیت حتی ناخوشایندتر است. پنل 4K‌ به‌کاررفته در اولترابوک ریزر پوشش خارق‌العاده‌ای از پروفایل‌های رنگی ندارد، دقت رنگ درخورتوجهی نیز ارائه نمی‌دهد، حداکثر روشنایی آن از ۳۲۰ نیت فراتر نمی‌رود و روشنایی حداقل آن از حدود ۷ نیت کمتر نمی‌آید. بدین‌ترتیب با‌توجه‌به براق‌بودن پوشش نمایشگر، استفاده از بلید استلث مقابل تابش مستقیم آفتاب یا در تاریکی مطلق مشکل‌ساز خواهد بود.

شما کاربران عزیز زومیت برای خرید لپ‌تاپ گیمینگ ریزر بلید استلث می‌توانید به وب‌سایت شرکت امتداد پارسه مراجعه کنید.